Kulinarna Świętojańska wciąż trzyma poziom!
Na kilka godzin ulica Świętojańska zamieniła się w deptak. Mieszkańcy oraz turyści mieli niepowtarzalną okazję do tego, aby spotkań się z licznymi gdyńskimi restauratorami, porozmawiać i posmakować ich wyrobów. Nie zabrakło też stoisk z lokalnymi produktami, w tym również tych pochodzących z naprawdę odległych miejsc.
![Kulinarna Świętojańska jak zawsze przyciąga tłumy!](https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/f5/ca/667ffd222133f_p.jpg?1719663906)
Kuratorami wydarzenia są znani gdyńscy restauratorzy – Marcin Popielarz, chef patron restauracji Biały Królik oraz Jacek Koprowski, szef kuchni i współtwórca trójmiejskiej marki restauracyjnej Fino. Dodatkowo mogliśmy można było spotkać tam również takie persony jak: Zofia Weiss – założycielka Oficyny Gdynia, Malika — szefowa kuchni i właścicielka restauracji Malika i Machina Eats&Beats, Przemysław Woźny – szef kuchni Hotelu Courtyard by Marriott Gdynia, Krystiana Szidel – właściciel i szef kuchni restauracji Fidelli, Karol Chlebik – szef kuchni Pasta Miasta oraz Karol Mróz i Gustaw Tobias Burlucki – właściciele i szefowie kuchni w restauracji Gyozilla.
![Kulinarna Świętojańska jak zawsze przyciąga tłumy!](https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/d3/57/667ffda277118_p.jpg?1719664034)
„Kulinarna Świętojańska” to festiwal, który promuje miejski szlak kulinarny. Impreza ma charakter plenerowy, a jej oś stanowi jedna z najbardziej znanych ulic handlowo-usługowych w naszym mieście i w Polsce – ul. Świętojańska.
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź "Dziennik Bałtycki" codziennie. Obserwuj dziennikbaltycki.pl!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?