MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bezrybne filety smażone w pysznej panierce mogą być wykonane...
fot. teresaterra/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Smażony karp

Bezrybne filety smażone w pysznej panierce mogą być wykonane z ugotowanego selera korzeniowego – najlepiej owiniętego kawałkami czarnych glonów nori, które nadają rybny smak rolkom sushi, a tu zapewnią go kawałkom warzywa. Karpia można też zastąpić boczniakami, np. podsmażonymi lub podpieczonymi na grillu. Surowe trzeba uprzednio osolić i osuszyć, smażąc dopiero po uwolnieniu części wody.

W panierce zamiast jajka można wykorzystać jego gotowy zamiennik w postaci proszku, który wystarczy ubić z wodą (w tym celu sprawdzi się też mielone siemię lniane, ew. łyżka całego zmiksowana z 3 łyżkami wody). Smaczną panierkę bezjajeczną można też przyrządzić na bazie mąki kukurydzianej.

Zobacz również

Festiwal kolorów w Smardzewicach podczas Dnia Dziecka i rozpoczęcia lata. ZDJĘCIA

Festiwal kolorów w Smardzewicach podczas Dnia Dziecka i rozpoczęcia lata. ZDJĘCIA

Z okazji Dnia Dziecka wysłaliście nam zdjęcia swoich pociech [ZDJĘCIA]

Z okazji Dnia Dziecka wysłaliście nam zdjęcia swoich pociech [ZDJĘCIA]

Polecamy

Tyle będzie zarabiać Aleksandra Kosiorek. Rada miasta ustaliła jej wynagrodzenie

Tyle będzie zarabiać Aleksandra Kosiorek. Rada miasta ustaliła jej wynagrodzenie

Dinner in the Sky: Kulinarna uczta nad Karkonoszami

Dinner in the Sky: Kulinarna uczta nad Karkonoszami

Uczniowie pojadą na wycieczki szkolne za darmo! Startuje nowy program

Uczniowie pojadą na wycieczki szkolne za darmo! Startuje nowy program