MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Sylwia Dabrowa

Najlepsze przepisy na grzyby według gwiazd. Potrawy z grzybami według Gessler, Starmach, Okrasy

Grzyby w occie Magdy Gessler

Składniki:
- 1 kg grzybów (np. opieńki, borowiki, podgrzybki)
- 2 szklanki wody
- szklanka octu jabłkowego
- 1-2 łyżki cukru
- 2 łyżeczki soli
- 2 cebule
- 3-4 ziarna ziela angielskiego
- 3-4 listki laurowe

Przygotowanie

Grzyby oczyścić i kroić na mniejsze kawałki.
Wkładać do do osolonej wody i gotować przez 30 minut.
Grzyby odcedzić i wkładać do wyparzonych słoików.

Zalewa:
zagotować wodę z octem, pokrojoną cebulą i przyprawami.
Całość doprawić solą i cukrem.
Gotować 5 minut, a następnie wlewać do słoików z grzybami.

Słoiki zamknąć i ustawić do góry dnem
Grzyby powinny pozostać w ciemnym miejscu przynajmniej przez miesiąc. Po upływie tego czasu są gotowe do spożycia.

Źródło: newsy.gotujmy.pl

Zobacz również

Pech nie opuszcza Unii Leszno. To co się dzieje, to istne fatum

NOWE
Pech nie opuszcza Unii Leszno. To co się dzieje, to istne fatum

Konkurs Pływamy na Bele Czem 2024 - już czas szykować łajbę!

NOWE
Konkurs Pływamy na Bele Czem 2024 - już czas szykować łajbę!

Polecamy

W Kosakowie powstanie centrum. Era Park Handlowy ma być gotowy w 2025 roku

W Kosakowie powstanie centrum. Era Park Handlowy ma być gotowy w 2025 roku

Waldemar Bonkowski, były senator nie trafił do aresztu, bo nie można go znaleźć

Waldemar Bonkowski, były senator nie trafił do aresztu, bo nie można go znaleźć

Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

HIT DNIA
Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia