1 z 8
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Składniki:...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/2c/45/63761f3fd965c_o_large.jpg)
fot. Fot. Pawel Wanczko / Gazeta Lubuska
Najlepsze przepisy na grzyby według gwiazd. Potrawy z grzybami według Gessler, Starmach, Okrasy
Suszone grzyby w panierce Roberta Makłowicza
Składniki:
-100 g suszonych prawdziwków (tylko kapeluszy podobnej wielkości)
-1 szklanka mleka
-jajko
-mąka
-bułka tarta
-masło
-sól
-pieprz
Przygotowanie:
Zalać grzyby mlekiem i odstawić na całą noc.
Następnie gotować do miękkości. Po dokładnym ugotowaniu, odsączyć i doprawić solą i pieprzem.
Doprawione grzyby obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej. Na końcu smażyć je do zarumienienia.
Źródło: plotek.pl