MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zupa pomidorowa i rosół to królewska para wśród polskich...
fot. yuliadavidovich/123rf

Czy pamiętasz te potrawy z PRL-u? Zupa „nic”, kogel-mogel i racuchy to słodkie wspomnienia z dzieciństwa. Przypomnij sobie przepisy

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa i rosół to królewska para wśród polskich zup. Przez większość z nas była jedzona w dzieciństwie niemal codziennie. Przepis na nią jest banalny, a jednak w każdym domu smakuje nieco inaczej. Jedni podają ją z drobnym makaronem, inni z ryżem.

Przygotowanie: Składniki to: około 1,5 litra dowolnego domowego bulion (choć wywar drobiowo-wołowy sprawi, że zupa będzie bardziej aromatyczna) i słoiczek koncentratu pomidorowego (200 g). Do gotującego się bulionu dodajemy koncentrat, a następnie zabielamy kilkoma łyżkami śmietany o zawartości 18% tłuszczu lub kremówki.

Zobacz również

Jak zwykle międzynarodowe towarzystwo w MURAPOL Cup

Jak zwykle międzynarodowe towarzystwo w MURAPOL Cup

Jak zwykle międzynarodowe towarzystwo w MURAPOL Cup

Jak zwykle międzynarodowe towarzystwo w MURAPOL Cup

Polecamy

Pech polskich drwali w Mediolanie. Zadecydował... mały palec

Pech polskich drwali w Mediolanie. Zadecydował... mały palec

Jestem fanką Destiny 2 i nowy zwiastun mnie zaniepokoił. Dlaczego?

Jestem fanką Destiny 2 i nowy zwiastun mnie zaniepokoił. Dlaczego?

Dinner in the Sky: Kulinarna uczta nad Karkonoszami

Dinner in the Sky: Kulinarna uczta nad Karkonoszami