Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zespół Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdyni

opr. dd
dd
W skład Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych wchodzą: Technikum Hotelarskie, Technikum Gastronomiczne, Technikum Uzupełniające nr 5 oraz Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 7. Dyrektorem zespołu szkół jest mgr Bogusława Flisykowska .

Dane teleadresowe szkoły znajdziesz w naszym katalogu firm

W grudniu 2011 roku Technikum Hotelarskie w Gdyni zostało uznane za najlepsze na Pomorzu w rankingu pisma Perspektywy.

Technikum Hotelarskie - 4 letnie

Po ukończeniu szkoły uczeń zdobywa tytuł: Technik Hotelarstwa.

Uczniowie zdobywają wiedzę z następujących przedmiotów: język polski, matematyka, przysposobienie obronne, wychowanie fizyczne, wiedza o społeczeństwie, historia, chemia, geografia, dwa języki obce, religia/etyka, wiedza o kulturze, fizyka i astronomia, biologia, podstawy przedsiębiorczości, technologia informacyjna, ekonomia i prawo w hotelarstwie, obsługa konsumenta, organizacja pracy w hotelarstwie, technika pracy biurowej, obsługa informatyczna w hotelarstwie, podstawy rachunkowości i finansów, marketing w hotelarstwie, zajęcia praktyczne, praktyka zawodowa.

Rekrutacja:
W rekrutacji brane są pod uwagę punkty uzyskane za oceny na świadectwie ukończenia gimnazjum z następujących przedmiotów:
- język polski, matematyka, język obcy, geografia

Technikum Gastronomiczne - 4 letnie

W technikum można zdobyć dwa zawody:
- technik organizacji usług gastronomicznych
- kucharz

Kandydaci powinni legitymować się bardzo dobrymi wynikami w nauce, dobrym stanem zdrowia oraz zdolnościami do nawiązywania kontaktów z ludźmi.
Uczniowie zdobywają wiedzę z następujących przedmiotów: język polski, matematyka, przysposobienie obronne, wychowanie fizyczne, wiedza o społeczeństwie, historia, chemia, geografia, dwa języki obce, religia/etyka, wiedza o kulturze, fizyka i astronomia, biologia, podstawy przedsiębiorczości, technologia informacyjna, obsługa konsumenta, organizacja i ekonomika gastronomii, podstawy żywienia człowieka, bezpieczeństwo i higiena pracy, podstawy psychologii, rachunkowość i finanse gastronomii, marketing w gastronomii, technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, pracownia gastronomiczna. Odbywają także praktykę zawodową w trójmiejskich hotelach.

Rekrutacja:
W rekrutacji brane są pod uwagę punkty uzyskane za oceny na świadectwie ukończenia gimnazjum z następujących przedmiotów:
- język polski, matematyka, język obcy, chemia

Technikum Uzupełniające nr 5

Zawód - kucharz.

Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 7

Zawód - kucharz małej gastronomii

Rekrutacja:
W rekrutacji brane są pod uwagę punkty uzyskane za oceny na świadectwie ukończenia gimnazjum z następujących przedmiotów:
- język polski, matematyka, język obcy, chemia


Serwis Specjalny: Szkoły ponadgimnazjalne w Gdyni

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gdynia.naszemiasto.pl Nasze Miasto