Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Górnicy z Kopalni Soli „Wieliczka” przeszli podziemną Drogą Krzyżową

NOWE
Górnicy z Kopalni Soli „Wieliczka” przeszli podziemną Drogą Krzyżową

Rzymskie Drogi krzyżowe Jana Pawła II

NOWE
Rzymskie Drogi krzyżowe Jana Pawła II

Polecamy

Poważny wypadek koło Nowogrodu Bobrzańskiego. Zderzyły się trzy samochody. Są ranni

Poważny wypadek koło Nowogrodu Bobrzańskiego. Zderzyły się trzy samochody. Są ranni

Jak długo trzeba odczekać po wypiciu alkoholu, żeby móc prowadzić samochód?

Jak długo trzeba odczekać po wypiciu alkoholu, żeby móc prowadzić samochód?

Wisła Kraków wyszła z hasłem do kibiców, czyli „Wszyscy na czerwono”!

Wisła Kraków wyszła z hasłem do kibiców, czyli „Wszyscy na czerwono”!