Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Jajko na twardo obrane w moment

Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają tej potrawy tylko przez to, że jego obieranie może trwać wieki. Widocznie nie poznali jeszcze sposobu, który skraca czas obierania ugotowanego jajka do minimum. Po pierwsze, wodę, w której gotujesz jaja, należy lekko posolić. Po drugie, gdy jajko jest już ugotowane, przed obraniem postukaj nim z każdej strony o blat, by skorupka popękała. Następnie roluj jajko przez chwilę w dłoniach lub na blacie. Wtedy skorupka będzie odchodziła płatami i szybko będziesz mógł wziąć się za jedzenie.

Zobacz również

Gol Lewego z Gironą, asysta Kamińskiego w Bundeslidze. Tak w weekend grali Polacy

Gol Lewego z Gironą, asysta Kamińskiego w Bundeslidze. Tak w weekend grali Polacy

Niezwykły jubileusz Bramy Opatowskiej w Sandomierzu. Ma 95 lat! [ZDJĘCIA]

Niezwykły jubileusz Bramy Opatowskiej w Sandomierzu. Ma 95 lat! [ZDJĘCIA]

Polecamy

Tragiczny wypadek w Czarnej Wsi. Nie żyje 39-latek porażony prądem

Tragiczny wypadek w Czarnej Wsi. Nie żyje 39-latek porażony prądem

Jasielski Dom Kultury zaprasza do udziału w konkursie patriotycznym

Jasielski Dom Kultury zaprasza do udziału w konkursie patriotycznym

Fatalny skok do wody na plaży Paprocany w Tychach. Interweniował śmigłowiec LPR

Fatalny skok do wody na plaży Paprocany w Tychach. Interweniował śmigłowiec LPR