Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Rafał Collins opuszcza Zagłębie Sosnowiec, Swoje akcje sprzeda Stowarzyszeniu Kibiców

Rafał Collins opuszcza Zagłębie Sosnowiec, Swoje akcje sprzeda Stowarzyszeniu Kibiców

Wisła Puławy wyszarpała punkt w starciu z rezerwami Zagłębia Lubin

Wisła Puławy wyszarpała punkt w starciu z rezerwami Zagłębia Lubin

Polecamy

Taryfikator mandatów 2024. Jaki mandat za przekroczenie prędkości dla motocyklistów?

Taryfikator mandatów 2024. Jaki mandat za przekroczenie prędkości dla motocyklistów?

Prof. Krzysztof Pomian doktorem honoris causa Uniwersytetu Gdańskiego

Prof. Krzysztof Pomian doktorem honoris causa Uniwersytetu Gdańskiego

Brokuły z sosem orzechowym. Pyszna i zdrowa przystawka

Brokuły z sosem orzechowym. Pyszna i zdrowa przystawka