Jak długo Pani pracuje w tym zawodzie?
1,5 roku
Co jest najważniejsze w tej pracy?
Przede wszystkim należy traktować gości tak, żeby poczuli się jak w domu. Trzeba być uprzejmym i zadbać, aby podawane potrawy był odpowiednio podane. Warto być kreatywnym i proponować gościom różne dania z karty, które można zmienić na ich życzenie.
Jaki powinien być dobry kelner?
Ciężko jest opisać dobrego kelnera, ale najważniejsze jest, aby był sympatyczny i szybko reagował na potrzeby gości. Musi znać kartę, aby polecić klientom dobre dania, jednocześnie nie należy zapomnieć o uśmiechu.
Czy zdarzyła się Pani jakaś zabawna sytuacja w pracy?
Najmilsze są dni kiedy wracają do nas goście, których kiedyś obsługiwałam.
Zagłosuj na Sylwię Majchrzak w plebiscycie na Najsympatyczniejszego Kelnera w Gdyni 2012 - wyślij pod nr 72355 SMS o treści: kelnergdy.5
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?