MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ryby, podobnie jak mięsa, nie ma sensu myć przed ich...
fot. 123 RF

Produkty spożywcze, których nie powinno się myć przed gotowaniem, a zazwyczaj to robimy!

Ryby

Ryby, podobnie jak mięsa, nie ma sensu myć przed ich przyrządzeniem. Jeśli to zrobisz, to tylko rozprzestrzenisz zarazki w kuchni. Zamiast tego ugotuj, usmaż lub upiecz zaraz po wyjęciu z lodówki. Jedynymi wyjątkami od tej reguły są małże, ostrygi, małże i przegrzebki, które dostajesz na świeżo. Mogą wymagać spłukania, aby pozbyć się piasku i brudu.

Zobacz również

Będzie remont średniowiecznych murów Sandomierza. Odbudują basztę [ZDJĘCIA]

NOWE
Będzie remont średniowiecznych murów Sandomierza. Odbudują basztę [ZDJĘCIA]

Jubileusz 10-lecia działalności Akademii Szkolnictwa AS w Inowrocławiu

Jubileusz 10-lecia działalności Akademii Szkolnictwa AS w Inowrocławiu

Polecamy

Mobilny gabinet dermatologiczny stanie w Jeleniej Górze

Mobilny gabinet dermatologiczny stanie w Jeleniej Górze

Uważaj na kupony zniżkowe KFC w sieci – to może być oszustwo

Uważaj na kupony zniżkowe KFC w sieci – to może być oszustwo

Ekspresowe cynamonki z ciasta francuskiego. To „małe co nieco” zrobisz w 15 minut

Ekspresowe cynamonki z ciasta francuskiego. To „małe co nieco” zrobisz w 15 minut