Uczestnicy projektu zapoznają się z zasadami znakowania żywności. Poznają też obowiązujące wymagania, dotyczące informacji podawanych na opakowaniach produktów spożywczych. Dodatkowo dowiedzą się, jak kontrolować masę ciała. W pilotażowym projekcie biorą udział uczniowie drugich klas liceum. Zajęcia prowadzi dietetyk Ewa Dygaszewicz.
Badania przeprowadzone w minionym roku szkolnym wśród uczniów gdyńskich szkół, potwierdzają niestety niekorzystne statystyki otyłości wśród dzieci i młodzieży. Dlatego samorządowcy uznali, że niezbędne są działania, aby temu niedobremu trendowi zapobiegać.
Kto musi dopłacić do podatków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?