Jak długo Pan pracuje w tym zawodzie?
Już ponad 2 lata.
Co jest najważniejsze w tej pracy?
Podejście do ludzi, trzeba być miłym i uprzejmym.
Jaki powinien być dobry kelner?
Pomocny, powinien służyć dobą radą. Nasi klienci często nie znają wszystkich dań z karty. Moim obowiązkiem jest opowiedzieć o produktach, z których zostały sporządzone i serwowanych przez nas potrawach.
Czy zdarzyła się Panu jakaś zabawna sytuacja w pracy?
Jakiś czas temu, kiedy obsługiwałem przyjęcie komunijne prawie doszło do wypadku. Niosłem akurat ciasto na salę i potknąłem się. Ciasto prawie wypadło mi z rąk. Udało mi się jednak je uratować...
Zagłosuj na Łukasza Duszkę w plebiscycie na Najsympatyczniejszego Kelnera w Gdyni 2012 - wyślij pod nr 72355 SMS o treści: kelnergdy.10
META nie da ci zarobić bez pracy - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?