Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 25
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej...
fot. Paweł Epler

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej

Składniki
400 g białego sera półtłustego
7 jajek ugotowanych na twardo
dwa pęczki szczypiorku
2 pęczki rzodkiewki
1/2 pęczka koperku
pęczek cebulki dymki (razem z białą częścią)
1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
2 łyżki majonezu
4 łyżki startego na drobnych oczkach sera żółtego
sól, pieprz

Wykonanie
Ser rozgnieść widelcem. Do rozgniecionego sera dodać drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, koperek i dymkę razem z cebulkami. Jajka zetrzeć w całości na grubych oczkach tarki i dodać do sera. Dołożyć ser żółty, śmietanę i majonez. Doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Jeśli jest „za suche”, dodać śmietanę.

Zobacz również

Zgoda Śląska Wrocław romansuje z Putinem?! Wstyd!

Zgoda Śląska Wrocław romansuje z Putinem?! Wstyd!

Znany bankier nie trafi do aresztu. Sąd nie uwzględnił zażalenia prokuratury

Znany bankier nie trafi do aresztu. Sąd nie uwzględnił zażalenia prokuratury

Polecamy

Ważna zmiana w Tatrach! Sprawdź, czego nie będziesz już mógł robić w majówkę

Ważna zmiana w Tatrach! Sprawdź, czego nie będziesz już mógł robić w majówkę

Planujesz urlop w Chorwacji? Właśnie spadł tam... śnieg

Planujesz urlop w Chorwacji? Właśnie spadł tam... śnieg

Czytanie ze zrozumieniem – można się go nauczyć. Techniki i porady

Czytanie ze zrozumieniem – można się go nauczyć. Techniki i porady