Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Imbir w dużej ilości to smakowity składnik glazury do ryb i...
fot. Fudio/Getty Images

Kto nie może sięgać po imbir? Te osoby powinny zrezygnować z herbaty z imbirem i syropów z tą przyprawą. Kluczowe jest dawkowanie

Jak jeść imbir? Łosoś iimbirowo-miodowy

Imbir w dużej ilości to smakowity składnik glazury do ryb i mięs w stylu azjatyckim. Do soku wyciśniętego ze startego miąższu wystarczy dodać sos sojowy, miód, sok z cytryny lub ocet ryżowy i przyprawy, np. pieprz. Jako składnik takiego sosu do pieczenia sprawdzi się także sok z pomarańczy.

Zobacz również

Legenda kina Stanisław Janicki z wizytą w Kielcach. Było wielu fanów [ZDJĘCIA]

Legenda kina Stanisław Janicki z wizytą w Kielcach. Było wielu fanów [ZDJĘCIA]

Uczniowie kazimierskiej „trójki” na dwudniowej wycieczce we Wrocławiu [ZDJĘCIA]

Uczniowie kazimierskiej „trójki” na dwudniowej wycieczce we Wrocławiu [ZDJĘCIA]

Polecamy

Wiemy, ile aptek zgłosiło się do pilotażu pigułki „dzień po”. Wątpliwości przybywa

Wiemy, ile aptek zgłosiło się do pilotażu pigułki „dzień po”. Wątpliwości przybywa

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

Pierwszy lot próbny nowego samolotu wczesnego wykrywania i ostrzegania za nami

Pierwszy lot próbny nowego samolotu wczesnego wykrywania i ostrzegania za nami