Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gdynianki i pucczanka w 6. edycji Hell's Kitchen

gp
Krystian Szczęsny
Mamy swoich przedstawicieli w szóstej edycji „Hell's Kitchen”. Do piekielnej bitwy w „Piekielnej Kuchnia” staną z naszego województwa dwie gdynianki i jedna osoba z Pucka.

6 września rusza nowa edycja „Hell's Kitchen – Piekielna Kuchnia”. Uczestnicy będą walczyć o 100 tysięcy złotych i pracę w restauracji nowego szefa Michała Brysia.

„Piekielna Kuchnia” po raz szósty wraca na ekrany. W nowym sezonie „Hell's Kitchen” będzie zarządzał nowy szef Michał Bryś, który zyskał miano niegrzecznego dziecka polskiej gastronomii. To właśnie w jego warszawskiej restauracji „L'enfant Terrible” pracę otrzyma zwycięzca szóstej edycji piekielnego show. Spośród ponad dwóch tysięcy kandydatów z całej Polski wybrano 16 śmiałków, którzy staną do kulinarnej bitwy. Wśród nich zobaczymy m.in. właścicielkę pizzerii, finalistkę konkursu Miss Polski 2014, szefa kuchni z 18-letnim doświadczeniem i właściciela biura turystycznego.

Hell's Kitchen: zobacz kuchnię i dom uczestników polskiej edycji!

W galerii uczestników są przedstawicielki Pomorza. W drużynie czerwonych będą dwie gdynianki: Emilia Bykowska z Gdyni ( ukończyła szkołę zawodową na kierunku kucharz, kelner oraz technik technologii żywienia, ale gotowaniem interesowała się już jako dziecko, obecnie jest właścicielką pizzerii w Gdyni i pracuje w jednej z tamtejszych restauracji; twierdzi, że w kuchni nie ma słabych stron; nigdy się nie poddaje, a niepowodzenia traktuje jako nauczkę na przyszłość, trenowała piłkę nożną, marzy o własnej restauracji i gwiazdce Michelin, w programie uczestnicy nazywają ją „Szajba”) oraz Marta Smeja także z Gdyni. Gotuje od dziecka i już w przedszkolu wiedziała, że będzie kucharką. Swoje pierwsze kroki w gotowaniu stawiała pod okiem mamy. Ukończyła szkołę zawodową z tytułem Kucharz małej gastronomii oraz technikum uzupełniające o profilu Kucharz. Pracuje jako zastępca szefa kuchni w jednej z restauracji w Rumi. Przez dziewięć lat trenowała rugby. Była reprezentantką Polski i wielokrotną Mistrzynią Polski w tej dziedzinie. Jest twardą babką, ale jak sama twierdzi ma miękkie serce. Marzy o założeniu rodziny i posiadaniu gromadki dzieci. Wspierać ich będzie Kamila Gockowiak z Pucka, która gotowaniem zajmuje się amatorsko. Kiedyś pracowała w pizzerii, a obecnie jako projektant w jednym z marketów budowlanych. Nie radzi sobie w przyrządzaniu dań z owocami morza. Zgłosiła się do „Hell's Kitchen”, żeby rozwinąć skrzydła i nauczyć się pokory, ponieważ bywa impulsywna. Jest mamą dwójki dzieci i to właśnie rozłąka z nimi jest dla niej najtrudniejsza.

Szósta edycja "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" - w każdy wtorek od 6 września, o godzinie 20:05 w Telewizji Polsat.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Gdynianki i pucczanka w 6. edycji Hell's Kitchen - Gdynia Nasze Miasto

Wróć na gdynia.naszemiasto.pl Nasze Miasto