Jednym z gości festiwalu była Katarzyna Figura. Pojawił się ponadto Marcin Popielarz, szef kuchni restauracji "Biały Królik". Przygotował do degustacji ragout z zielonej fasoli i grzybów, okraszone purée z jabłek i cydru. Kupować i jeść do woli można było oczywiście także świeże jabłka w niezliczonych odmianach, będące - jak podkreślano - najpopularniejszym owocem w Polsce. Nie zabrakło jabłecznika i pysznych ciast.
Odwiedzający obejrzeli też pokazy kulinarne na żywo, w trakcie których znani, gdyńscy kucharze przyrządzali dania z jabłek.
Na stronie internetowej "Dziennika Bałtyckiego" przeczytać możecie, w jaki sposób do jedzenia tych owoców zachęcała Katarzyna Figura i kto jeszcze, oprócz aktorki, pojawił się na festiwalu w gdyńskich halach targowych.
Zachęcamy też do zajrzenia do pozostałych kartek z kalendarza i wspomnień z najciekawszych wydarzeń w Gdyni w ostatnich latach. Wyświetlą się po kliknięciu w ten link.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?