Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zdjęcie ilustracyjne

Faszerowane pieczarki na 5 łatwych sposobów. Smaczna i tania przekąska na imprezę karnawałową. Zrobisz je w kilka minut

Pieczarki faszerowane karmelizowaną cebulką

Składniki:
- pieczarki,
- dwie duże cebule,
- łyżka miodu,
- łyżka octu balsamicznego,
- sól, pieprz,
- masło.

Jak przygotować pieczarki faszerowane z karmelizowaną cebulą?
1. Cebulę pokroiłam w piórka, zeszkliłam na maśle.
2. Dodałam miód, ocet i smażyłam aż cebulka zrobiła się gęsta i rumiana. Na koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
3. Pieczarki podsmażyłam na maśle, nadziałam cebulką i piekłam 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Zobacz również

Drużyna Polaków bez szans w pojedynku z Realem Madryt

Drużyna Polaków bez szans w pojedynku z Realem Madryt

Piękny gol dał Garbarni zwycięstwo nad Chełmianką

Piękny gol dał Garbarni zwycięstwo nad Chełmianką

Polecamy

Wiemy, ile aptek zgłosiło się do pilotażu pigułki „dzień po”. Wątpliwości przybywa

Wiemy, ile aptek zgłosiło się do pilotażu pigułki „dzień po”. Wątpliwości przybywa

Kolejny niewybuch z czasów II wojny światowej podjęty przez saperów w Gdyni

Kolejny niewybuch z czasów II wojny światowej podjęty przez saperów w Gdyni

PZPN nagrodzi kluby Ekstraklasy? Przepis o młodzieżowcu w nowej odsłonie

PZPN nagrodzi kluby Ekstraklasy? Przepis o młodzieżowcu w nowej odsłonie