Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Charytatywna akcja "Pomaganie przez gotowanie". Ciągle można się zgłaszać, by wesprzeć gdyńskie Hospicjum!

red
Już 28 listopada, odbędzie się kolejna odsłona akcji "Pomaganie przez gotowanie", inicjatywy charytatywnej "Dziennika Bałtyckiego", mającej na celu wsparcie gdyńskiego Hospicjum.

W pracowniach gdyńskiego Technikum Gastronomicznego pojawią się przedstawiciele trójmiejskiego biznesu, aby przygotować razem z uczniami tej placówki wigilijne potrawy. Darczyńcy przekażą też cegiełki, dzięki którym będzie możliwość zakupienia produktów dla Hospicjum "Bursztynowa Przystań" w Gdyni.

Zobacz także: "Pomaganie przez gotowanie!" w 2018 roku. Nowa inicjatywa charytatywna "Dziennika Bałtyckiego"

Przedstawiciele lokalnego biznesu, którzy zdecydują się dołączyć do akcji, wylosują kulinarne zadania, które polegały będą na przyrządzeniu świątecznych potraw. Ich gotowanie odbywało będzie się we współpracy z uczniami Technikum Gastronomicznego. Dzięki datkom do Hospicjum "Bursztynowa Przystań" w Gdyni trafią natomiast, podobnie, jak w ubiegłym roku, potrzebne tej placówce produkty, jak m.in. środki higieniczne, sprzęt medyczny i AGD. Udział w tegorocznej akcji potwierdzili już przedstawiciele gdyńskiej Galerii Klif, Okręgowego Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej, firmy Profesjonal24, Auchan Port Rumia, Andrzejczyk Nieruchomości, Wyższej Szkoły Bankowej, w Gdyni, UM Gdyni oraz Mark Ubieramy Najlepsze Szkoły.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dziennik Zachodni / Wielki Piątek

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gdynia.naszemiasto.pl Nasze Miasto