MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ciasto parzone nadziewane kremem i polane roztopioną...
fot. pixabay.com/blandinejoannic

Bagietki, croissant i foie gras dla smakoszy. Kuchnia francuska według Taste Atlas. Zobacz 10 najpopularniejszych dań z Francji

5. Eklery

Ciasto parzone nadziewane kremem i polane roztopioną czekoladą jest jednym z symboli francuskiego cukiernictwa. Nazwa ekler określa błyskawicę i prawdopodobnie oznacza podobieństwo jej blasku z połyskiem bijący od polewy czekoladowej.

Zobacz również

Szczeciński challenger z nowym sponsorem. Polfund przekaże pół miliona złotych

Szczeciński challenger z nowym sponsorem. Polfund przekaże pół miliona złotych

Samochód dachował koło Przemyśla. Kierowca wypadł z auta! [ZDJĘCIA]

Samochód dachował koło Przemyśla. Kierowca wypadł z auta! [ZDJĘCIA]

Polecamy

Na Open'erze będzie można zbadać się na obecność HIV

Na Open'erze będzie można zbadać się na obecność HIV

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów