Gdzie na wege burgera w Trójmieście?
Czy burger bez mięsa to jeszcze burger? Odpowiedź na to pytanie pozostawiamy ekspertom kulinarnym. Pewne jest jedno - wege burgery potrafią zachwycać smakiem i...
Przepis na rybę w piwie z gry komputerowej? Prawdziwe jedzenie Wikinga
W Assassin's Creed Valhalla można napotkać wiele ciekawostek, ale przepis na rybę w piwie to pewne zaskoczenie. Sprawdź przepis z gry w realu i jedz jak...
Takie kuchnie mają znani kucharze! Oto królestwa Gessler, Starmach i Makłowicza
Zastanawialiście się kiedyś, w jakich kuchniach gotują mistrzowie? Jak wyglądają domowe królestwa najbardziej znanych mistrzów kuchni? Postanowiliśmy sprawdzić,...
Uczta dla miłośników ogrodu i zdrowego jedzenia w Parku Kolibki
Rośliny i akcesoria do ogrodu, potrawy regionalne z Pomorza i całej Polski, wyroby rękodzieła - to wszystko przez trzy ostatnie dni, od 7 do 9 maja, oglądać i...
Wielkanoc. Jak przeżyć święta w zdrowiu i bez dodatkowych kilogramów?
Wielkanoc kojarzy nam się z obfitością i zwykle tak właśnie wygląda stół w trakcie tych świąt. Wielkanocny stół zastawiony jest półmiskami z jajkami w...
Jesień na talerzu. Warzywa sezonowe w kuchni
Dynia, buraki, gruszki i śliwki. Te oraz inne sezonowe warzywa i owoce powinny się znaleźć w codziennej diecie zwłaszcza teraz, gdy chłodniejsze, deszczowe dni...
Polacy czekali na powrót życia restauracyjnego po pandemii
Czego brakowało Polakom w trakcie pandemii koronawirusa? Na pewno wyjść ze znajomymi do restauracji. Zatem w związku z luzowaniem obostrzeń wraca cykliczna...
Masterchef Grzegorz Zawierucha opowiada nam o kuchni od... kuchni [rozmowa NaM]
Masterchef Grzegorz Zawierucha, zwycięzca 8. edycji programu TVN, który właśnie wydał swoją pierwszą książkę kucharską „Zawierucha w kuchni”, opowiada nam o...
Dziecięca Akademia Kulinarna po meksykańsku! ZDJĘCIA
Dziecięca Akademia Kulinarna w Gdyni trwa w najlepsze. Tym razem młodzi kucharze z naszego miasta pojawili się w DecapiTacos w Batory Food Hall.
Dary Ziemi 2019. Tłum gości i świetna zabawa w Parku Kolibki ZDJĘCIA
Tysiące osób, prawdziwe tłumy, odwiedziły w weekend zakończoną w niedzielę pod wieczór w Gdyni plenerową imprezę Dary Ziemi.
Dzieci przyrządziły sycylijską pizzę w znanej restauracji! ZDJĘCIA
Za nami są już kolejne warsztaty w ramach Dziecięcej Akademii Kulinarnej w Gdyni. Tym razem mali kucharze odwiedzili restaurację Vinegre, znaną z bogatej oferty...
TOP 10 - najsmaczniejsze słodkie produkty tradycyjne na Pomorzu
Lista Produktów Tradycyjnych została utworzona w 2004 roku. Producenci żywności z naszego regionu zarejestrowali już 178 produktów, dzięki temu województwo...
Jak zrobić mazurek wielkanocny [przepis krok po kroku]
Mazurek to nieodłączna ozdoba wielkanocnego stołu. Za tym słodkim ciastem przepadają nie tylko dzieci, ale również większość dorosłych. To jedno z...
Tłusty Czwartek 2018. Tradycyjne przepisy na pączki i faworki z Pomorza
Tłusty Czwartek 2018. Przepisy na pączki i faworki - tradycyjne receptury z Pomorza! Dziś prawdziwych pączków już nie ma. Gdyby cukiernicy chcieli stosować...
Gdynianki i pucczanka w 6. edycji Hell's Kitchen
Mamy swoich przedstawicieli w szóstej edycji „Hell's Kitchen”. Do piekielnej bitwy w „Piekielnej Kuchnia” staną z naszego województwa dwie gdynianki i jedna...
Od wodzionki i moczki po żur, czyli Śląsk zupami stoi [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. W większości domów w naszym kraju podczas obiadu nie może zabraknąć zupy. Podajemy...
Podlaska kuchnia to nie tylko dania z ziemniaków
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl opisujemy smaki regionu. Rozmawiamy z szefem kuchni w hotelu Cristal w Białymstoku, Łukaszem Rakowskim.
Tajemnica smaku toruńskich pierników? Długie leżakowanie i korzenne przyprawy
Pierniki mają długą tradycję. Pierwsze wzmianki o najbardziej znanym toruńskim przysmaku pojawiły się pod koniec XIV wieku. W ramach akcji...
Kuchnia lubuska jest bardzo różnorodna, a w Gorzowie królują bułki z pieczarkami [zdjęcia, przepisy]
Jaka jest lubuska sztandarowa potrawa? - Chyba nie ma takiej. Nasza kuchnia jest bardzo różnorodna, stanowi zlepek kuchni z wielu regionów - odpowiada...
W przedwojennym Wrocławiu rządziły raki, ryby i dziczyzna [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl będziemy opisywać smaki naszego regionu. Z Grzegorzem Pomietło, szefem kuchni w Art Hotelu rozmawialiśmy o kuchni...
Pyry, gzik i rogale świętomarcińskie. Kuchnia z Wielkopolski kusi smakami
Jak smakuje Wielkopolska, czym pachnie Poznań, co poznaniacy jedzą podczas niedzielnego obiadu? Zapraszamy Was w kulinarną podróż po Polsce. I do udziału w...
Kuchnia regionalna na Pomorzu. Bogactwo kuchni kaszubskiej: Śledzie, słodkie ruchanki
W woj. pomorskim mamy zarejestrowane aż 172 produkty tradycyjne, co daje drugie miejsce w kraju po Podkarpaciu. Czym się wyróżnia kuchnia z Kaszub?
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 6 dni temu w kategorii Szkolenia BHP
Dodano tydzień temu w kategorii Hotel dla zwierząt
Dodano tydzień temu w kategorii Agencje reklamowe
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Fryzjer