Dziś po raz kolejny prezentujemy przepisy kulinarnych przysmaków, które w swoich domach przygotowują nasi Czytelnicy. Dzisiaj można wypróbować przepis Małgorzaty Konopki z Nowego Dworu Gd.

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij
Dziś po raz kolejny prezentujemy przepisy kulinarnych przysmaków, które w swoich domach przygotowują nasi Czytelnicy. Dzisiaj można wypróbować przepis Małgorzaty Konopki z Nowego Dworu Gd. Miłośnikom ciast powinien spodobać się prosty pomysł na pyszne rogaliki, które można przygotować na różne okazje, lub po prostu gdy ma się ochotę na coś słodkiego.

Jak przyrządzić rogaliki

Składniki: 70 dag mąki, 0,5 kostki drożdży, kostka margaryny, szklanka kwaśnej śmietany, 2 łyżki cukru, 2 jajka, szczypta soli. Nadzienie- wszystko co słodkie, najczęściej stosuje się dżemy.Mąkę przesiewamy przez sito. Wrzucamy do niej margarynę w kostce. Wszystko siekamy. Do śmietany wrzucamy rozdrobnione drożdże i cukier i mieszamy. Następnie do mąki i margaryny dodajemy dwa jajka, szczyptę soli i stopniowo śmietanę z drożdżami. Zagniatamy.Odcinamy kawałek ciasta, formujemy koło, które rozcinamy na trójkąciki. Na każdy trójkącik rozkładamy nadzieni.Pieczemy w temp. ok 180 stopni.

Wiadomości, Wydarzenia

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!