Jak długo pracuje Pan w tym zawodzie?
Jestem kelnerem prawie od 2 lat
Jaki powinien być dobry kelner?
Powinien mieć dobre relacje z gośćmi, aby wracając do restauracji wiedzieli, że zostaną profesjonalnie obsłużeni. U nas panuje luźna atmosfera, staram się rozmawiać z każdym klientem. Później często proszą, abym to ja ich obsługiwał. Mam już swoich stałych gości, którzy często wolą ze mną porozmawiać, a przy okazji coś zjeść.
Co jest najważniejsze w tej pracy?
Najważniejsze jest perfekcyjne obsłużenie gości. Każdy powinien być tak samo traktowany bez względu na na to, czy zamówią napój czy duży obiad.
Zagłosuj na Marcina Świderskiego w plebiscycie na Najsympatyczniejszego Kelnera w Gdyni 2012 - wyślij pod nr 72355 SMS o treści: kelnergdy.7
Kliknij i sprawdź aktualne wyniki głosowania na Najsympatyczniejszego Kelnera w Gdyni
Wywiad z prezesem Jagiellonii Białystok Wojciechem Pertkiewiczem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?