Konkursową potrawą Marcina Popielarza jest śledz marynowany w stylu rybackim podawany z chrzanem, ogórkiem oraz sosem z kalarepy i koperku.
Noc Restauracji 2017 w Gdańsku. Smaki Gdańska na talerzu [ZDJĘCIA]
Jan Kilanski przygotował zaś królika w żurawinowym sosie hoisin i kokosowej glazurze, podawanego z suszonym śledziem w sosie z hibiskusa, emulsją z buraka i trawy żubrowej oraz ziemniakiem pieczonym w gęsim tłuszczu.
Dania kucharzy oceniać będzie jury, w którym zasiada m.in. Wojciech Modest Amaro.
Magda Gessler o zawodzie restauratora:
źródło: Agencja TVN
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?