Kucharz będzie reprezentował Polskę w finale konkursu w Mediolanie. Dziesięciu uczestników regionalnego półfinału S.Pellegrino Young Chef miało za zadanie, aby w ciągu pięciu godzin przygotować 10 porcji swojego konkursowego dania oraz zaprezentować je przed członkami jury.
Podczas warszawskiego półfinału swoje umiejętności zaprezentowało aż 4 reprezentantów Polski: Miłosz Grabowski z restauracji Pod Różą w Krakowie, Jan Kiliański Restauracja Główna Osobowa w Gdyni, Marcin Popielarz Restauracja Biały Królik w Gdyni, Łukasz Wącirz Restauracja Avocado w Poznaniu. Zwycięzcą okazał się Marcin Popielarz.
- Jestem pod ogromnym wrażeniem poziomu tego półfinału. Wszyscy szefowie kuchni zaprezentowali wyśmienite dania, które w pełni oddawały ideę fine dining, tak istotną dla S.Pellegrino. Jestem przekonany, że Marcin Popielarz będzie godnie reprezentował naszą część Europy podczas przyszłorocznego finału w Mediolanie. Osobiście będę miał przyjemność być jego mentorem w tym przedfinałowym okresie. Jestem bardzo dumny, z wygranej Marcina, dzięki czemu będziemy mogli pokazać, że polska sztuka kulinarna stoi na bardzo wysokim poziomie – komentuje Wojciech Modest Amaro.
Co jeść, żeby być szczęśliwym?
Wideo: TVN/ x-news
Wspaniałe show Harlem Globetrotters w Tauron Arenie Kraków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?