Jak długo Pani pracuje w tym zawodzie?
W naszej restauracji pracuję od 3 lat.
Co jest najważniejsze w tej pracy?
Kiedy wchodzi się na salę, do gości, trzeba zapomnieć o swoich problemach. Aby obsługa była profesjonalna nie można z kolei zapominać o uśmiechu.
Jaki powinien być dobry kelner?
Schludnie ubrany, grzeczny i uprzejmy. Musi umieć zaoferować klientom dania, które są najlepsze pod względem jakości.
Czy zdarzyła się Pani jakaś zabawna sytuacja w pracy?
Tak, odwiedzili restaurację moi stali goście i zapytali czy jestem w pracy. Koleżanki odpowiedziały, że tego dnia mam wolne. Klienci wyszli z restauracji bez słowa.
Zagłosuj na Katarzynę Domaciuk w plebiscycie na Najsympatyczniejszego Kelnera w Gdyni 2012 - wyślij pod nr 72355 SMS o treści: kelnergdy.8
Kliknij i sprawdź aktualne wyniki głosowania na Najsympatyczniejszego Kelnera w Gdyni
Kto musi dopłacić do podatków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?