Jak podkreśla, do wizyty zachęcał ją od dłuższego czasu Philippe Abraham, właściciel i zarazem szef kuchni sopockiej restauracji Petit Paris, który twierdził, iż w Cyganerii dobrze karmią.
- Długo stałam przed wejściem i zastanawiałam się, czy to faktycznie restauracja, czy jednak kawiarnia - napisała na Facebooku Magda Gessler. - Philippe miał rację. Zjadłam tu najlepszy na świecie clam chowder (...), do tego genialny, świeży dorsz i świetne ziemniaki. Wszystko w idealnie kremowej zupie z płatkami szynki serrano.
Karol Hebanowski, właściciel Cyganerii, nie kryje zadowolenia z pochwał Magdy Gessler, a wpis na Facebooku nazywa wielką pozytywną niespodzianką.
- Niezwykle nas to ucieszyło, zwłaszcza że pani Magda jest bardzo krytyczną osobą - mówi Karol Hebanowski, który jednocześnie nie ukrywa, że przed gruntownymi zmianami w Cyganerii miał spore obawy. - Lokal od zawsze miał swój specyficzny klimat i bałem się, że poprzez zmiany może go utracić. Cyganeria jednak ożyła, a zmiany były potrzebne, aby mogła dalej istnieć. Teraz jest po części i kawiarnią, i restauracją. Nie widzę kolizji pomiędzy tymi formułami, jednak zdaję sobie sprawę, że potrzeba czasu, aby klienci się do tego przyzwyczaili.
Magda Gessler w Słupsku.Restauratorka reaktywowałą "Pionierkę" swojej babci
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?