- Szymon Czerwiński przeprowadził warsztaty dotyczące kuchni molekularnej wraz z młodzieżą naszej szkoły przyrządził dania takie jak m.in: łososia metodą sous vide/lody musztardowe/ ogórek smażony/ piana z grepfruta,
kaczka/carpaccio z buraka/ pure z zielonego groszku/ puder z sera koziego, wątróbkowe pâté/ bagietka,lody bazyliowe/ mus z malin.Wszystkie dania wykonywane były metodami kuchni molekularnej. Nasza młodzież miała możliwość pracownia z użyciem m. in. ciekłego azotu.W pokazie wzięli udział uczniowie klas: II, III i IV TZ, oraz II ZK i III TZ, oraz nauczyciele.Po skończonych ćwiczeniach nasz gość zwiedził budynek warsztatów oraz szkoły. Serdecznie dziękujemy panu Szymonowi za znakomitą pracę oraz przeprowadzenie ciekawych i inspirujących warsztatów - mówi Mikołaj Obalski, uczeń III klasy TZ, który jest liderem aktywnie działającej w Zespole Szkół nr 1 w Wieluniu grupy #temaTolerancja.
Za cenne wskazówki przekazane uczniom Szymonowi Czerwińskiemu dziękowała również Elżbieta Urbańska-Golec, dyrektor ZS nr 1 w Wieluniu.
FOTO: ZS nr 1 Wieluń
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?