Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Charytatywna kolacja 12 szefów kuchni już 5 stycznia! [ZDJĘCIA]

red.
"Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni.
"Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni. Joanna Ogórek
Celem akcji jest zarażenie smakiem, pasją do gotowania i namawianie do pomagania innym. Wydarzenie będzie miało charakter charytatywny – część dochodu zostanie przekazana Fundacji „Kawałek Nieba” z Rumi.

5 stycznia 2017 o godz. 18 na Stadionie Energa Gdańsk odbędzie się niezwykła „Kolacja Szefów Kuchni”, będzie to pierwsza kolacja w ramach akcji „Serce do garów”. Celem akcji jest zarażenie smakiem, pasją do gotowania i namawianie do pomagania innym. Wydarzenie będzie miało charakter charytatywny – część dochodu zostanie przekazana Fundacji „Kawałek Nieba” z Rumi.

Chcemy pokazać, że Trójmiasto jest na bardzo wysokim kulinarnym poziomie, że możemy tworzyć coś wyjątkowego, a przy tym pomagać ludziom. Razem można zdziałać więcej - opowiada Philippe Abraham, główny organizator akcji "Serce do garów".

- Pierwsza odsłona akcji miała miejsce rok temu. Skrzyknęliśmy się z trójmiejskimi kucharzami i zrobiliśmy licytację, z której zyski przekazane zostały na leczenie i rehabilitację 4,5-letniej Jagódki. Akcja cieszyła się sporym zainteresowaniem – opowiada _Philippe Abraham, główny organizator akcji „Serce do garów_”. – Nie znam kucharzy, którzy gotują bez pasji i serca, a skoro mają wielkie serca, to postanowiłem namówić ich na kolejną, podobną akcję, tym razem połączoną ze wspólnym gotowaniem.

Podczas kolacji gościom gotować będzie 12 wyjątkowych Szefów Kuchni z Trójmiasta – Philippe Abraham, Jacek Koprowski, Jacek Fedde, Jan Nawrocki, Paweł Dołżonek, Kamil Sadkowski, Damian Mazurowski, Adam Woźniak, Marcin Popielarz, Grzegorz Labuda, Łukasz Lewandowski oraz Rafał Wałęsa - znanych z trójmiejskich restauracji. Wielu z nich praktykowało za granicą, również w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin. Tego wieczora goście na własne oczy będą mogli podziwiać przygotowywanie 5-daniowego autorskiego menu – przekąski zimnej, przekąski ciepłej, zupy, ryby oraz dania mięsnego.

Gośćmi specjalnymi będą mistrz cukiernictwa, współwłaściciel sieci cukierni, Patissier & Chocolatier, Tomasz Deker oraz pasjonat, artysta, zwycięzca wielu kulinarnych konkursów m.in. L’art de la cuisine Martell, Ernest Jagodziński – w tym roku przez Przewodnik Gault&Millau Polska, wyróżniony szczególnym kulinarnym tytułem „Szef Jutra 2016”.

Czeka nas wyborne jedzenie, przygotowane przez trójmiejskich mistrzów – zapowiada wydarzenie Tomasz Kowalski, prezes Arena Gdańsk Operator, operatora Stadionu Energa Gdańsk. – To będzie wyjątkowa kolacja, w wyjątkowym miejscu, mamy nadzieję, że gościom udzieli się niezwykła atmosfera bursztynowego stadionu, hojnie wesprą działania fundacji, a sam wieczór będą wspominać jeszcze długo.

W czasie kolacji będzie można wspomóc Fundację „Kawałek Nieba” również poprzez udział w licytacji. Dochód zostanie przeznaczony na finansowanie posiłków dla najuboższych dzieci.

Wydarzenie odbędzie się 5 stycznia w Atom Club na Stadionie Energa Gdańsk

Bilet wstępu można kupić w wybranych trójmiejskich restauracjach - Petit Paris, Restauracja Sztuczka, Szafarnia 10, 1611 Restaurant, Restauracja Kubicki, Pałac Ciekocinko Hotel Resort & Wellness, Fedde Bistro, Restauracja Biały Królik.
Rezerwacje przyjmowane są również pod adresem mailowym [email protected] i pod numerem telefonu 503 122 182.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dni Lawinowo-Skiturowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Charytatywna kolacja 12 szefów kuchni już 5 stycznia! [ZDJĘCIA] - Gdańsk Nasze Miasto

Wróć na gdansk.naszemiasto.pl Nasze Miasto